İhtiyaç duyup kullandıkça bazı uygulamalara da blogumda yer vermeye çalışıyorum. Yine böyle bir uygulamayı paylaşacağım. Önemli bir adres listesinin fotoğrafını akıllı telefonum ile çekmiş, resmi de arşive kaldırdığımı düşünmüştüm. İhtiyaç olduğu zaman fark ettim ki çektiğim fotoğrafı arşive kaldırmadan silmişim. Hemen Google Play’e girerek o meşhur anahtar kelimeleri yazdım ve en fazla indirme sayısına sahip uygulamalardan birini telefonuma kurdum: Photo Recovery
Android işletim sistemini sahip bir akıllı telefon kullandığım için önce işin kolayına kaçmayı düşündüm; akıllı telefonu bilgisayara depolama aygıtı olarak tanıtttım, Windows tabanlı bir fotoğraf kurtarma uygulamasını çalıştırdım (Recovery My Photos), fakat uygulama akıllı telefonun depolama birimini kurtarılabilir bir alan olarak görmedi. Geliştirici moduna geçip, gerekli ayarları yapmama rağmen başarılı olamayınca bir Android uygulamasıyla yola devam kararı aldım. Photo Recovery bu anlamda oldukça başarılı bir uygulama, ücretsiz olmasına rağmen veri kurtarma konusunda kota uygulamıyor.
Uygulama ile root yapmadan akıllı telefonunuzda silinen fotoğrafları kurtarabilirsiniz. Uygulama fotoğrafları kurtardıktan sonra akıllı telefonunuzun depolama alanında ALL_RECOVERED adlı bir klasör oluşturmaktadır. Telefondan bu dosyaları herhangi bir alana yüklemekle uğraşmamak için, akıllı telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayarak fotoğrafları bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.
Uygulamada 2 ayrı arama metodu bulunmaktadır. Recovery Method 1 ile yapacağınız aramalar daha hızlı ve daha az sonuç üretirken, Recovery Method 2 ile yapacağınız aramalar daha yavaş ve daha fazla sonuç üretecektir.
Uygulamayı kullandıktan sonra ikinci el telefonunuzu satarken bir kez daha düşüneceksiniz 🙂 Böylesi bir durumla karşılaşmamak için de Secure Wipe veya Andro Shredder (Telefonunuzdaki Dosyaları Kurtarılamayacak Şekilde Silin) uygulamasını kullanabilirsiniz.
View Comments (1)
Bu özellik iPhone'da olduğu için programa da pek gerek kalmıyor aslında.